Srpsko-francuske priče

Da li ste čuli za srpski SLOW FOOD?

4 новембра, 2018

Naivno sam pomislio da sezona proizvodnje ajvara traje do kraja oktobra, a kad sam stigao u Veliku Planu, članovi porodice Radić su me fino demantovali otkrivši mi da se njihove peći na kojima se peče paprika neće gasiti do Svetog Nikole, odnosno do 19. decembra!

Oni nisu ni stigli da se odmore od učešća na Svetskom sajmu Slow food hrane održanom u prošlog meseca u italijanskom gradu Torinu, gde su sa kolegama predstavili Srbiju i proizvode iz naše zemlje, a porudžbine na osnovu reklame „od usta do usta“ sve vreme pristižu. Radići se nigde ne reklamiraju, ponekad objave informaciju ili fotografiju na fejsbuku, a sve što prodaju od svojih proizvoda ide, kako kažu, „na preporuku i kvalitet“.

Nastavak ovog teksta pročitajte na sajtu Priče sa dušom.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply